Project informatiebordjes

Project informatiebordjes

Project informatiebordjes

De werkgroep Erfgoedbescherming Westland, waar wij als HVNH in vertegenwoordigd zijn, wil niet alleen ons weinige Westlandse erfgoed beschérmen, maar het publiek ook beter informeren over diezelfde monumenten. We hopen daarmee Westlanders (en toeristen) meer betrokken te laten zijn bij onze historie.
Een klein groepje, bestaande uit Wouter Loots (Monumentaal Westland), Leo van den Ende (HV Monster-Ter Heijde) en Gustaaf van Gaalen (HVNH) heeft daarom een plan opgesteld om de belangrijkste monumenten in het Westland te voorzien van een informatiebord. Daarnaast is het de bedoeling dat in elk dorpscentrum een groter informatiebord komt waar het ontstaan en de ontwikkeling van dat betreffende dorp wordt beschreven.

Dit plan is inmiddels besproken met wethouder Piet Vreugdenhil en die heeft namens de gemeente zeer positief gereageerd. Wij hebben aangegeven dat we vanuit het erfgoedveld een (kleiner) deel van de kosten voor onze rekening willen nemen, evenals al het werk om teksten te maken, borden te bestellen, monumenteigenaren te enthousiasmeren en de borden te plaatsen. De gemeente hebben we gevraagd het grotere deel van de kosten voor haar rekening te nemen en te assisteren bij de plaatsing van de centrumborden. We verwachten daar binnenkort meer duidelijkheid over te krijgen.

In de komende maanden gaan we contact leggen met eigenaren van monumentale panden, met de vraag of zij mee willen doen aan het project. Oftewel: of zij een informatiebord aan de muur willen hangen. Onze wens is om in het eerste kwartaal van 2022 de eerste bordjes te kunnen aanbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *