Sloop Kruisweg 1 lijkt zeker

Sloop Kruisweg 1 lijkt zeker

Het college van B en W heeft besloten de bijna tweehonderd jaar oude tuinderswoning aan de Kruisweg in Naaldwijk niet aan te wijzen als gemeentelijk monument. Daarmee is definitief de weg vrij voor sloop van de woning en dreigt wederom een belangrijk Naaldwijks monument ten onder te gaan.

In januari had de monumentencommissie in een niet bindend advies aangegeven dat een monumentale woning eigenlijk bewaard zou moeten blijven, maar dat de beslissing uiteraard aan het college was. De woning was op het bordje van de commissie gekomen, nadat onze vereniging vorig jaar had vastgesteld dat de tuinderswoning aan de Kruisweg zeldzamer is dan de tuinderswoningen die in het verleden op de gemeentelijke monumentenlijst zijn geplaatst.

De gemeente liet daarop weten al in 2014 positief te hebben gereageerd op het initiatief voor sloop en nieuwbouw op dit perceel omdat de woning niet op de monumentenlijst stond. Daarna kocht de initiatiefnemer perceel en opstallen aan. Vorig jaar werd een nieuwbouwplan ontwikkeld en een vergunning aangevraagd. Het is nog niet duidelijk wanneer de sloop gaat starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *