Wat wat kan dan wèl?

Wat wat kan dan wèl?

Het is makkelijk om ergens tegen te zijn, maar het gaat ook om oplossingen. We erkennen de behoefte aan woningbouw en we zijn dus ook zeker geen tegenstander van nieuwbouw.

Onze wens: ontwerp een nieuw gebouw dat recht doet aan de rijks- en gemeentelijke monumenten in de nabije omgeving. In een stijl en met materialengebruik die passen bij de omliggende panden en waarmee dit nieuwe pand zelfs versterkend werkt voor het totale historische beeld. Daarvoor is ook geen nieuw bestemmingsplan nodig.

Hoe dat eruit zou kunnen zien? Kijk eens naar het plaatje hieronder. Zomaar een plaatje? Zeker niet: dit is het eerste ontwerp (uit 2004) dat gemaakt is ter vervanging van de voormalige Harmonie. Wat vindt u ervan? Wij zijn enthousiast en zouden zo’n soort gebouw van harte toejuichen.

Eén gedachte over “Wat wat kan dan wèl?

  1. Ik ben tegen het bouwen van een massief woonblok. Het is veel groter dan de voormalige Harmonie. Het past niet in de omgeving. Het voorbeeld uit 2004 wat hierboven getoond is, past betere in de omgeving en bij de bestaande gebouwen. Ik hoop dat de partijen die voor de bouw gestemd hebben zich alsnog realiseren dat het ontwerp niet past. Heel veel burgers zijn het er niet mee eens. Gaarne zou ik willen dat er naar de burgers wordt geluisterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *